• Knjaževačka 158/1, Niš, Srbija
 • Blog

  Nekoliko reči o šrafovima...

  Prava burgija za svaku priliku

  Prava burgija za svaku priliku

  Zavisno od materija koji obrađujete, morate odabrati različite burgije i postupke bušenja. Ovde ćete saznati koje burgije čemu služe.

  Uputstvo

  Zavisno od materija koji obrađujete, morate odabrati različite burgije i postupke bušenja. Ovde ćete saznati koje burgije čemu služe.

  Bušenje metala

  HSS-burgije sa izbrušenim vrhom prikladne su za metale koji ne sadrže gvožđe. To su aluminijum, bakar, mesing, cink, gvožđe i nelegirani čelik. Za plemeniti čelik prikladne su burgije od visokokvalitetnog čelika za brzi rad sa legurom kobalta (HSS-E) ili su čak potrebne burgije sa slojem titana. One su skuplje od običnih HSS-burgija, ali zato omogućuju bušenje specijalnog čelika bez visokog trošenja burgije.

   

  Bušenje drveta

  Spiralne burgije za drvo imaju dugačak vrh za centriranje sa dva predrezača. Oni narezuju drvna vlakna; skidači strugotina koji se nalaze unutra čisto vade vlakna. Za veće prečnike burgija najčešće se koriste Forstner-burgije, umetničke burgije ili burgije za rupe za okove. Za dublja bušenja u drvo koriste se Levis-burgije.

  Bušenje betona

  Za bušenje zidova od klinkera, opeke ili betona potrebno je korišćenje vibracione bušilice ili hamer bušilice. Ako se zid sastoji od šupljeg kamenja sa poroznim materijalom buši se samo rotaciono, dakle bez udaranja. Isto važi za porozne cigle i zidove od pločastih elemenata. Za radove u ovim materijalima potrebna je burgija za kamen. Takva burgija na vrhu sadrži zalemljene ploče od tvrdog metala.

  Akcija

  Za avansne uplate odobravamo dodatni popust

  5posto

  Kontaktirajte nas

  Knjaževačka 158/1, 18000 Niš

  +381 18 577 521
  office@timsistemnis.rs

  Ponedeljak - Petak: 9:00 - 15:00
  Subota - Nedelja: Neradni dani

  Tim.Sistem